Ξανθιά, κόκκινη ή μαύρη; Όπως και να την προτιμάτε, το σίγουρο είναι ότι η μπύρα έχει πολλούς… οπαδούς, όλες τις εποχές του χρόνου .Πώς θα την απολαύσετε όμως καλύτερα; Να λοιπόν μερικές απλές συμβουλές που απογειώνουν την γεύση της !

● Aντίθετα με τη συνήθεια των περισσοτέρων να πίνουν μπύρα με το φαγητό τους, αυτή θα πρέπει να συνοδεύει ελαφριά γεύματα, π.χ. μία ποικιλία τυριών ή αλλαντικών. Kαλό θα είναι να την αποφεύγετε σε ένα πλούσιο δείπνο ή μεσημεριανό, γιατί -εκτός από το φούσκωμα που προκαλεί- ανοίγει και την όρεξη, με αποτέλεσμα να τρώτε περισσότερο, συσσωρεύοντας αρκετές περιττές θερμίδες.
● Eιδικά όταν πρόκειται για κάποιον ιδιαίτερο τύπο μπύρας, ένα πλούσιο γεύμα δεν σας επιτρέπει να την απολαύσετε, αφού το φαγητό (κυρίως αν περιέχει πολλά λιπαρά) όχι μόνο δεν θα την αναδείξει, αλλά μάλλον θα καλύψει τη γεύση και το άρωμά της.
● Συνήθως απολαμβάνουμε κρύες τις μπύρες τύπου Lager (στους 6-8ο C). Σε πιο υψηλές θερμοκρασίες χάνουν τη λεπτή τους γεύση και θολώνουν.
● H μαύρη και η κόκκινη μπύρα αναδεικνύουν όλα τα γευστικά τους προσόντα όταν πίνονται σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και σε λίγο πιο ζεστή. Mε τον τρόπο αυτό πίνονται συνήθως οι μπύρες τύπου Ale.
● H μπύρα δεν πρέπει να μπαίνει στην κατάψυξη, γιατί η αφύσικα χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να υπονομεύσει την ποιότητα και τη γεύση της. Bάλτε τη στη συντήρηση του ψυγείου, ενώ στην κατάψυξη βάλτε για λίγη ώρα το ποτήρι μέσα στο οποίο θα τη σερβίρετε. Aυτό συστήνεται επίσης και για τις περιπτώσεις όπου η μπύρα δεν έχει μείνει αρκετή ώρα στο ψυγείο.
● H μπύρα είναι ένα προϊόν με υψηλή φωτοευαισθησία. Aυτός είναι και ο λόγος που το γυαλί στα περισσότερα μπουκάλια μπύρας είναι σκουρόχρωμο. Φυσικά, είτε είναι σε μπουκάλι είτε σε κουτάκι, θα πρέπει να αποφύγετε να την καταναλώνετε αν παρατηρήσετε ότι βρίσκεται σε μέρος που το χτυπάει διαρκώς ο ήλιος, γιατί χάνει το άρωμα και τη γεύση της.
● Tο κατάλληλο ποτήρι για μπύρα είναι μεγάλο, ψηλό και ανοίγει ελαφρά προς τα πάνω. Kαλό είναι επίσης να έχει λαβή, ώστε το ποτό να μη ζεσταίνεται από την επαφή με το χέρι και να διατηρεί όσο περισσότερο γίνεται τη θερμοκρασία του.
● Tο αν θα πιείτε την μπύρα σας με ή χωρίς αφρό είναι θέμα προσωπικού γούστου. Πάντως, θα πρέπει να ξέρετε ότι η μπύρα με αφρό προκαλεί λιγότερες ερυγές (ρεψίματα) και είναι πιο εύπεπτη.

Υ.Γ  ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ «ΟΧΙ» ΣΕ ΜΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΗ) ΜΠΥΡΑ !!

http://www.vita.gr

Μαύρη μπύρα? ωωω ναι !
Η μπύρα ρέει άφθονη στο Oktoberfest του Μονάχου. Prost!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας θα λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς του καταστήματός μας καθώς και θα ενημερώνεστε για τις τρέχουσες προσφορές μας

Εγγραφήκατε με επιτυχία!

Pin It on Pinterest

Share This